فوم شیر

تهیه یک فوم شیر خوب

تهیه فوم شیر خوب یکی از عوامل مهم در تجربه مصرف نوشیدنی های برپایه قهوه است. فوم شیر به قهوه اسپرسو طعم و ظاهری خاص و لذت‌بخش می‌بخشد.

وقتی در کافه‌ای نشسته‌ایم و یک کاپوچینو، لاته و دیگر نوشیدنی‌های گرم را سفارش می‌‎دهیم، از کف شیر یا فومی که روی آن تشکیل و اغلب تزیین شده است لذت می‌بریم. امروز قصد داریم تمام فوت و فن‌های لازم برای درست کردن یک شیر کف حرفه‌ای را به شما آموزش دهیم تا حس یک باریستا را در منزل تجربه کنید. پس با ما همراه باشید!

 

راه های مختلف درست کردن فوم شیر

در کافه و رستوران‌ها به سادگی با استفاده از دستگاه اسپرسوساز کف مورد نظرشان را برای مصارف مختلف درست می‌کنند؛ اما برای این کار حتما احتیاج به این دستگاه‌ها نیست. شما می‌توانید آن را با استفاده از وسایل و ابزاری که در دست دارید درست کنید. می‌توانید با استفاده ازمایکروویو، فرنچ پرس یا حتی یک همزن آن را تهیه کنید. در ادامه هر کدام از این روش‌ها را به شما آموزش می‌دهیم.

 

طرز تهیه فوم شیر با مایکروویو

داخل یک بطری (مثلا شیشه مربا یا سس) را تا نیمه از شیر سرد پر کنید و درب آن را ببندید. حدود ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه به شدت هم بزنید تا حجم آن دو برابر و کف تشکیل شود.

درب شیشه را بردارید و برای تثبیت کف ایجاد شده آن را چند ثانیه (حدود ۳۰ ثانیه) داخل مایکروویو بگذارید.

اگر دوست دارید می‌توانید شیر گرم را داخل نوشیدنی خود بریزید و کف ایجاد شده را هم با استفاده از قاشق از روی آن برداشته و روی نوشیدنی مورد نظرتان بریزید.
در این روش حباب‌های نسبتا درشت تشکیل می‌شود، پس برای طراحی چندان مناسب نیست.

 

طرز تهیه فوم شیر با همزن

شیر را گرم کنید و در ظرف بریزید و با استفاده از همزن دستی (لیسک) آن را هم بزنید.

سعی کنید به صورت رفت و برگشتی آن را هم بزنید نه دایره‌ای؛ چون در این روش حباب‌های بهتری به دست می‌آید.

اگر به همزن برقی دسترسی دارید می‌توانید از آن هم استفاده کنید و آن را تا زمانی که فوم دلخواهتان به دست آید هم بزنید.

 

طرز تهیه فوم شیر با مخلوط کن

شیر گرم را داخل مخلوط‌کن بریزید و آن را روی سرعت متوسط بگذارید. کف وحباب‌هایی که با استفاده از این روش تشکیل می‌شوند بسیار ریز، یکدست و با کیفیت خواهد بود.

 

طرز تهیه فوم شیر با فرنچ‌پرس

شیر گرم (با دمای حدودا ۶۰ درجه سانتی‌گراد) را در فرنچ‌پرس بریزید. ظرف را تا نیمه پر کنید تا جایی برای تشکیل کف داشته باشد.

با بالا و پایین کردن دسته مخصوص فرنچ پرس کف مورد نظر شما به دست می‌آید.

 

 

عصاره گیری قهوه اسپرسو

 

 

برای تهیه فوم شیر با استفاده از دستگاه اسپرسوساز ، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

1. استفاده از شیر سالم: برای تولید فوم شیر با کیفیت، از شیر تازه و سالم استفاده کنید و همچنین برای تهیه فوم شیر بهتر است از شیر بدون چربی یا با چربی ۲ درصد استفاده کنید؛ این شیرها کف‌های با ثبات‌تر و بهتری تشکیل می‌دهند.

2. حرارت مناسب: حین بخاراندن شیر، حرارت را به صورت منظم و پایدار در حدود 65-70 درجۀ سانتیگراد نگه دارید.

3. رعایت زمان: زمان بخاراندن شیر به طور معمول بین 30 تا 45 ثانیه است. اگر بیشتر از این زمان را صرف کنید، فوم شیر می‌تواند سفت شود.

4. تکنیک درست: با استفاده از نازل بخار دستگاه اسپرسوساز، جریان هوای گرم را به صورت عمودی و در قسمت مرکزی سطح شیر هدایت کنید.

با رعایت نکات فوق، می‌توانید فوم شیری با کیفیت و یکدستی برای نوشیدنی های خود تهیه کنید .

 

ارزان بشنویم …

1نظر

  1. پینگ بک: کافئو | فروشگاه قهوه - نوشیدنی ماکیاتو (تاریخچه و نحوه تهیه)

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *