قهوه فرانسه

نحوه تهیه قهوه فرانسه

قهوه فرانسه یکی از محبوب‌ترین انواع قهوه‌های جهان است. ساختار و ادوات مشخصی برای تهیه این قهوه وجود دارد که به آن روش فرانسوی نیز می‌گویند. تهیه قهوه فرانسه به وسیله‌ی بخار تقریباً در سراسر جهان مشهور شده‌است.

قهوه در فرانسه در قرون وسطا با ورود خانواده‌های مهاجرتی از خاورمیانه و خاور نزدیک به فرانسه، متد کاشت و ساخت اولین قهوه‌گاه‌ها و مؤسسه‌های فروش قهوه شکل گرفت. بعدها، پادشاهان فرانسه به این نوشیدنی علاقمند شدند و به صورت رسمی قهوه را در خانه‌ها و مجالس خود معرفی کردند. این اقدام به تدریج باعث رشد روزافزون صنعت قهوه در فرانسه شد و پیشرفت‌های نسبتاً سریعی در تهیه و عرضه این نوشیدنی به وجود آورد.

قهوه فرانسه، قهوه ای است نسبتاً رقیق. و برخلاف اسپرسو که در فنجان های کوچک سرو می شود، در فنجان بزرگ یا لیوان مصرف می شود.

کافئین قهوه فرانسه در حالت عادی کمتر از بقیه قهوه ها است. مثلاً کافئین یک فنجان اسپرسو، سه برابر همان اندازه قهوه فرانسه است.

اما چون قهوه فرانسه معمولاً در فنجان بزرگ مصرف می شود، در مجموع کافئینش از اسپرسو و بقیه قهوه ها بیشتر می شود.

نکته: کافئین قهوه تا حد زیاد به نوع دانه های قهوه هم بستگی دارد. هر چه درصد روبوستا در یک بسته قهوه بیشتر باشد، کافئین آن بیشتر است.

روش تهیه قهوه فرانسه توسط یک دستگاه خاص بکار برده می‌شود که با نام “فرنچ پرس” شناخته می‌شود. این دستگاه شامل یک ظرف شیشه‌ای با دمای مناسب و یک مشبک‌دار است. تهیه قهوه در این روش به این صورت است که قهوه‌ی آسیاب شده و آب داغ به یک ظرف شیشه‌ای اضافه می‌شود. با تحریک و آروم کردن مخلوط، قهوه قسمتی از آب را جذب می‌کند و به پایین می‌رود، در حالی که بقیه آب از طریق مشبک می‌گذرد. در این روش، عوامل مهمی مانند دمای آب و زمان تماس قهوه با آب باعث می‌شوند که طعم و مزه قهوه به درجه‌ی بالا برسد.

 

نحوه تهیه قهوه فرانسه

برای درست کردن قهوه فرانسه، دو نوع دستگاه وجود دارد.

  • دستگاه فرنچ پرس
  • قهوه ساز برقی

برای تهیه قهوه فرانسه نیاز به قهوه با درجه آسیاب نسبتا درشت و دارای برشتگی نسبتا ملایمی است.در این روش در حالت متداول به ازای هر قاشق غذاخوری قهوه، به نصف فنجان آب نیاز است. این مقدار را البته می توانید به دلخواه هم کم و زیاد کنید. مثلاً اگر دیدید قهوه خیلی رقیق است، دفعه بعد آب را کم کنید.

 

فرنچ پرس

 

مراحل تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس

1- برای شروع کار آب را تا مرز نقطه جوش گرم می کنیم و دقیقا قبل از آنکه بجوشد آن را از شعله برمی داریم.

2- درپوش و اهرم دستگاه را برداشته و قهوه را داخل آن می ریزیم.

3- سپس مقدار کمی آب را به صورت دایره ای، طوری که همه قهوه خیس بخورد و کف کند در دستگاه می ریزیم.

4- بعد از 30 ثانیه آن را به صورت ملایم هم می زنیم.

5- پس از 30 ثانیه، بقیه آب را به آرامی و به صورت دورانی در دستگاه می ریزیم

6- درپوش را می گذاریم و اهرم را به آرامی سرجای خود قرار می دهیم (اهرم را به سمت پایین فشار نمی دهیم)

7- 4 دقیقه صبر می کنیم.

8- سپس اهرم را به آرامی به سمت پایین هل می دهیم.

در آخر قهوه را به آرامی در لیوان ریخته و نوش جان کنید.

چند نکته

  • دقت کنید که قهوه نباید مدت زیادی داخل فرنچ پرس باقی بماند. و باید بلافاصله میل کنید.
  • بستگی به ذائقه شما بین 5 تا 10 دقیقه زمان برای آماده سازی آن کافی است. هر چه بیشتر بماند، قهوه قوی تر و غلیظ تر می شود و البته تلخ تر.
  • کیفیت آب در مزه قهوه تاثر زیادی دارد. سعی کنید از آب معدنی یا تسویه شده استفاده کنید.
  • اکثر فرنچ پرس‌ها پیمانه‌ای دارند که برای اندازه گیری مقدار قهوه استفاده می شود.
  • برای طعم دهی به قهوه، مقداری شیر یا شکر به قهوه خود اضافه کنید.

 

درست کردن قهوه فرانسه با قهوه‌ساز برقی

برای تهیه قهوه فرانسه با دستگاه برقی کافی است قهوه را در محفظه قهوه و آب را هم در محفظه آب بریزید.

یادآوری: قهوه باید مناسب قهوه فرانسه آسیاب شده باشد. ضمناً به ازای هر قاشق غذاخوری قهوه، نیز نصف فنجان آب کافی است.

پس از گذشت چند دقیقه، دستگاه به صورت خودکار قهوه را در قوری ریخته و به شما تحویل دهد.

قهوه فرانسه در مقایسه با بقیه انواع قهوه از همه رقیق تر است و به همین دلیل می توانید از ظرف بزرگتری برای نوشیدن استفاده کنید.

این روش تهیه قهوه نسبت به سایر روش ها آسان تر است و در کشورهای اروپایی معمولا برای داشتن یک روز پر انرژی در وعده صبحانه میل می کنند.

 

ارزان بشنویم …

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *