ماکیاتو ، یکی از محبوبترین نوشیدنیهای بر پایه قهوه در جهان است که برای دوستداران قهوه تهیه میشود. در این متن به تاریخچه و نحوه تهیه ماکیاتو میپردازیم.
تاریخچه ماکیاتو به قدمتی بسیار دیرینه باز میگردد. این نوشیدنی در اصل از ایتالیا به دست آمده است و در سالهای اواخر قرن نوزدهم در کشور ایتالیا معرفی شد. ماکیاتو، واچهای ایتالیایی است که به معنای “مخلوط کردن” یا “تلخ و شیرین” است.
در ابتدا، ماکیاتو تنها یک قهوه اسپرسو بود که با اضافه کردن یک قاشق چایخوری کوچک شیر بخاری شده به آن تهیه میشد. این شیر بخاری شده به ماکیاتو عطر و طعمی کرمی و دلچسب میبخشید.
در طول سالها، ماکیاتو تکامل یافت و به صورت گستردهتری مورد استفاده قرار گرفت. امروزه، علاوه بر قهوه اسپرسو و شیر بخاری شده، ماکیاتو میتواند با اضافه کردن شوکولات، کارامل، وانیل یا شربتهای مختلف دارای طعمها و مزههای متنوعی باشد.
ماکیاتو به عنوان یک نوشیدنی کلاسیک و محبوب در دستهبندی قهوههای مخلوط قرار دارد. طعم تلخ قهوه اسپرسو با طعم کرمی و شیرین شیر بخاری شده، ترکیبی متعادل و لذیذ را ایجاد میکند که برای علاقهمندان به قهوه بسیار جذاب است.
در مجموع، ماکیاتو با تاریخچهای پر از سالهای تجربه و تکامل، به عنوان یکی از موارد محبوب قهوه در سراسر جهان شناخته میشود. این نوشیدنی معروف به عنوان یک گزینه مثال زدنی برای علاقهمندان به قهوه با طعمها و مزههای متنوع، در فهرست نوشیدنیهای پرطرفدار قرار دارد.
قهوه اسپرسو چیست
اسپرِسو (به ایتالیایی: Espresso) گونهای قهوهٔ غلیظ است که در اوایل قرن بیستم در تورین ایتالیا ابداع شدهاست. اسپرسو با عبوردادن آب نزدیک به نقطۀ جوش، با فشار بسیار از میان پودر قهوه تهیه میشود. اسپرسو یک قهوه دارای غلظت بالاتری از مواد محلول و معلق جامد است. اسپرسو بیشتر بهوسیلهٔ دستگاه اسپرسوساز عصارهگیری میشود.
اسپرسو را لوییجی بتزرا، صاحب یک شرکت تولیدی در سال ۱۹۰۳ اختراع کرد. ایدهٔ او وارد کردن فشار به فرایند دمکردن قهوه بود که زمان لازم برای دمکشیدن قهوه را کاهش میداد. او نام دستگاه جدیدش را ”دستگاه قهوهٔ اسپرسو” گذاشت. اسپرسو در ایتالیایی به معنای سریع است.
اسپرسو پایه برخی از نوشیدنیها مانند کافه لاته، کاپوچینو، کافه ماکیاتو، کافه موکا و کافه آمریکانو است. در تهیۀ کاپوچینو حتماً اسپرسو را بهکار میبرند اما در تهیۀ کافه لاته این امر ناگزیر نیست. میزان کافئین موجود در اسپرسو در واحد حجم از سایر نوشیدنیها بیشتر است و به این دلیل هم هست که بیشتر در مقیاسهای کوچک سرو میشود. یک اسپرسو ۶۰ میلیلیتری دارای ۸۰ الی ۱۵۰ میلیگرم کافئین است درحالیکه یک قهوه معمولی با حجم ۲۴۰ میلیلیتر داری ۹۵ الی ۲۰۰ میلیگرم کافئین است.
فرایند آماده سازی قهوه اسپرسو
اسپرسو با عبور آب بسیار داغ (حدود ۹۵ درجه سیلسیوس) که تحت فشار است از روی قهوه آسیاب و بههم فشردهشده درست میشود. هیچ استاندارد جهانی برای استخراج اسپرسو تعریف نشدهاست، موکاپات و دستگاه اسپرسوساز مهمترین ابزارآلات برای تهیه این نوشیدنی میباشند. اما چند تعاریف منتشر شده وجود دارد که سعی کردهاند تا در ارتباط با میزان و نوع پودر قهوه، دما و فشار آب و نرخ استخراج محدودیتهایی را ایجاد کنند.
نحوه تهیه نوشیدنی ماکیاتو
1. شروع به آمادهسازی قهوه اسپرسو:
– قهوه اسپرسو را با استفاده از یک ماشین اسپرسوساز یا موکاپات تهیه کنید.
– اسپرسو را تهیه کنید و در فنجانهای اسپرسو قرار دهید.
2. آمادهسازی شیر فوم گرفته:
– یک لیوان شیر تازه را در یک لیوان کوچک بریزید.
– نازل ماشین اسپرسوساز را داخل لیوان تا جایی که علامت دارد قرار داده و شیر را تازه تا زمانی که بخارها از آن بالا آمده و شیر گرم شود، و فوم بگیرد آن را بخار دهید .
3. ترکیب قهوه اسپرسو و فوم شیر:
– بعد از سرو اسپرسو در فنجان با یک قاشق کوچک روی آن را با فوم شیر پر میکنید .
– با استفاده از قاشق چایخوری، محتویات را به آرامی مخلوط کنید تا قهوه و شیر ترکیب شوند.
– در نهایت، میتوانید با اضافه کردن پودر کاکائو ، کارامل یا وانیل به ماکیاتو خود، طعم و مزه دلخواهتان را بسازید .
پک قهوه اسپرسو ترکیبی ما
هم میتواند برای شما مفید باشد
ثبت نظر
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *